Sniego pantera: labai nelabai geras kačiukas

Sniego pantera: labai nelabai geras kačiukas

Sniego leopardas yra beveik nežinoma kačiukas: Ji turi tokį ekstremalią buveinę ir kamufliažą taip pat gerai, kad ją labai sunku ištirti. Norėdami sužinoti, ką mes žinome apie šį gyvūną, kviečiame tęsti skaitymą.

Sniego panteros charakteristikos

Nors iki šiol buvo manoma, kad dėl kailio spalvos jis buvo leopardas. Naujausi DNR tyrimai parodė, kad jis iš tiesų yra labiau susijęs su "panthers". Jis yra mažesnis už šias dideles kačias: jis kerta maždaug 56 cm iki kryžiaus ir iki 150 cm ilgio, neatsižvelgdamas į uodegą.

Todėl jie taip pat sunkūs: suaugusieji egzemplioriai paprastai sveria nuo 25 iki 50 kilogramų, nors tuo metu, kai buvo atrasti tokie dideli vyrai, kad pasiekė 75 kilogramus; ekstremaliomis sąlygomis buvo aptiktos tik 22 kilogramus sveriančios moterys.

Kalbant apie fizinę išvaizdą, Sniego pantera pilka su kūno, galvos ir kaklo juodomis dėmėmis; nugaros ir uodegos ženklai yra didesni nei likusio kūno. Palyginti su kitomis kačiukais, uodega yra nepaprastai stora, nes ji naudojama per naktį sušilti.

Tai fiziškai lengva matyti, ta dalis jų fizinių savybių pritaikyta ekstremalioms buveinėms, kuriose jie gyvena: Be to, stora uodega ir spalvos, kurios leidžia jam užmaskuoti akmenis ir sniegą, jo plaukai yra daug tankesni ir ilgai kitų jauniklių, o jų didžiulės kojos yra padengtos plaukais, kad apsisaugotų nuo šalčio ir išvengtų slydimo.

Skirtingai nuo dykumos gyvūnų, kuriems reikia išsklaidyti šilumą, sniego leopardas turi mažas ausines, kad jie neprarastų kūno temperatūros. Be to, ji savo uodegą naudoja kaip riebalų indėlį, kad visada būtų turima energija.

Tai vienas iš labiausiai įspūdingų šios kačių savybių ji neatsiranda, nors teoriškai ji turi gerklę, kuri tai leistų. Vietoj to jis gali miau, šurpėti ir išleisti garsą, kuris yra lygiavertis purr, bet panhers: prusten.

Sniego panteros maitinimas

Sniego pantera yra mėsėdis kačiukas ir aktyvus medžiotojas: tai yra Jis pajuokoja savo grobį pats, nors yra įmanoma, kad jei jis suras kitą medžiotojo likučius, jis jų nešvaistys.

Snieglentės medžioklės ritualas yra įspūdingas: paprastai jis užpuolė savo grobį iš viršaus. Aš turiu galvoje ji kamufliažiausi ant uolų griovio ir laukia, kol jos auka taps žemyn. Tada jis šokinėja ant jų ir siekia juos netolygiai ir šokinėja ant uolos, kol jis sugebės juos sugauti.

Šis gyvūnas turi daugybę jėgų ir yra drąsus: Jis paprastai medžioja didelę grobį, pavyzdžiui, arklius, karves, avis ir net kupranugarus. Su tokio grobio rūšimi jūs galite praleisti iki dviejų savaičių, be to vėl medžioti. Jis taip pat gali maitinti smulkius žinduolius, tačiau jis paprastai pasirenka grobį, kurio svoris viršija 40 kilogramų.

Sniego panteros buveinė

Sniego leopardas tęsiasi per Azijos centre buvęs Kinijoje, Butanas, Nepalas, šiaurės Indijoje, Pakistane, Rusijoje ir Mongolijoje; Visose šiose teritorijose galima pastebėti, kad yra kalnuotų vietovių, o daugelis priklauso Himalajų.

Šis gyvūnas gyvena nuo 2 000 iki 4 000 metrų aukščio, nors tam tikrais nustatytais momentais Himalajuose pastebėta 6 000 metrų. Tarp šio krašto yra kietas ir jie gyvena dideliame aukštyje, labai nedaugeliu atvejų susiduria su žmogumi ir juos labai sunku juos ištirti.

Todėl mažai apie šį gyvūną žinoma. Bendras jo gyventojų skaičius yra nežinomas, nors apskaičiuota, kad yra mažiau nei 5000 kopijų: yra klasifikuojama kaip gyvybei gresia išnykimas. Kalbant apie jų fizinius požymius ir papročius, nelaisvėje laikomi egzemplioriai buvo ištirti, nes juos labai sunku rasti.

Sniego leopardas, dar vadinamas sniego leopardu, yra unikalus katinas. Viena didžiausių savybių – stora uodega, be kojų platesnė nei įprasta. Jis gyvena Vidurinės Azijos kalnų vietovėse ir yra klasifikuojamas kaip nykstančios rūšys: didžiausia grėsmė yra klimato kaita ir jo buveinių naikinimas.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Puch panther na śniegu

Like this post? Please share to your friends:
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: